Kako pravilno njegovati kožu? - Neoderm

njega_tjela

Ovo je tema koja zahtjeva podosta nastavaka, ali konačno ćemo objediniti i donijeti prave odgovore na jednom mjestu – kako uspješno njegovati svoju kožu? Smatrajte kreme i losione samo jednom malom polugom prema blistavoj koži – ipak najveća njega dolazi iznutra.

Što li je uopće pravilna njega kože? Je li to samo umivanje nekim sapunom ujutro kad se probudimo, potom nanošenje neodređene kreme koju nam je u drogeriji preporučila ljubazna studentica na praksi i dobila bonus na svaki prodani artikl; onda navečer ponovno umivanje i trackanje neke pomadice na lice koja nam je imala baš krasnu ambalažu i neko fora ime? Ili je to biranje i korištenje krema koje koštaju minimalno 100 eura za 20 ml koje naručujemo avionskom dostavom iz neke egzotične zemlje? Oslikavam vam dvije krajnosti i pritom vam opisujem ono što redovito čujem od svojih klijentica, a kadikad i pročitam. Što je ispravno – štedjeti na kremama i koristiti bilo što ili dati životnu ušteđevinu na proizvode za uljepšavanje? Kao i uvijek, istina je negdje po sredini, ali osobno smatram da nije potrebno izdvajati bogatstvo. Uz silnu poplavu brojnih kozmetičkih kuća na tržištu gdje svaka od njih pokušava uzeti svoj dio kolača (što nije nerazumljivo), kako da se prosječna osoba snađe u toj šumi?

A koju kremu ti koristiš?

Često se ovako obraćamo najboljoj prijateljici, kolegici na poslu, kumi, sestri, susjedi, tražeći slamku spasa jer njihova koža izgleda tako fantastično, a naša sivo, beživotno i možda je baš njezin eliksir fontana mladosti koju još nismo otkrile. Da ponovimo: njega kože počinje iznutra, a najveći saveznik nam je prirodna negazirana voda koju unosimo u sebe u količini od barem 2 litre dnevno i to je tek prvi koračić na putu prema blistavoj koži. Koliko god mislimo da poznajemo nekoga, ne možemo baš do u tančine znati svu njihovu rutinu i tko zna koji je zapravo razlog nečije blistave puti – često je genetika u pitanju. Postoje također i ove situacije – naša žena od povjerenja je otkrila super kremu i tjera nas da ju i mi probamo jer to je to, nikad ništa bolje u povijesti krema nije izmišljeno, a mi sliježemo ramenima i prihvaćamo jer u biti pojma nemamo kakav tip kože imamo. „Ako mi neće koristiti, neće mi ni škoditi, makar sam probala“, mislimo same u sebi i svjesno bacamo svoj novac.

Njega kože lica ponajprije treba biti prilagođena nama osobno, dakle, ono što odgovara jednoj osobi, teško da će odgovarati i nama. Prije bilo kakvih odluka i kupovina, savjetujte se sa kvalificiranom stručnom osobom koja zna kako odrediti prave potrebe vaše kože. Smatrajte to kvalitetnom investicijom za budućnost i štednjom vremena na duge staze. U Neodermu imamo 20 godina iskustva sa svim tipovima kože i točno znamo koja vam njega treba.

Ako krećete koristiti novu kremu, da biste osjetili njezine učinke treba proći otprilike mjesec dana. Stoga, kako odabrati ono nešto od čega će nam put zasjati?

O čemu ovisi kako ćemo njegovati kožu?
  1. Koliko godina imamo

Način na koji njegujemo kožu ovisi i o našoj dobi, svako desetljeće ima svoje zahtjeve, stoga ne može biti jednako njegovanje kože u 20ima, 30ima, 40ima, 50ima i zreloj dobi, a razlike u potrebama kože su toliko velike da ću svako desetljeće obraditi posebno. Uz kvalitetnu njegu lica, prijeko je nužna potpora koži iznutra: dovoljno sna, prehrana bogata vitaminima i mineralima i ako je potrebno – suplementacija. U dvadesetima mislimo da prolazimo neokrznuti, manje spavamo, više tulumarimo, ne brinemo ni o čemu uopće, a ponajmanje o vlastitoj koži. Izgled naše kože ovisi naravno o genetici, ali i o duljini telomera i zalihama kolagena. Telomeri se počinju skraćivati već u 20ima, a također se i tada smanjuju zalihe kolagena. Naše odluke u 20ima temeljito utječu na izgled kože u svim ostalim desetljećima života. Srećom, razvitak tehnologije nam ide u korist, a u Neodermu imamo Byonik laser, HIFU Ultraformer III, Dermalux Tri-Wave LED uređaj i brojne druge koji su vrhunska postignuća znanosti u službi lijepe i zdrave kože.

  1. Koji tip kože imamo

Ovdje nema puno filozofije – je li nam koža suha, masna, perutava, osjetljiva, iritirana, naborana… za svako stanje postoji odgovarajuća njega, ali dijagnostika je ključna. Naime, često mislite radi izvanjskih pokazatelja (masno čelo, poneki prištić) kako imate masnu kožu, a možda imate dehidriranu kožu koja je u suštini suha. Ako sami sebi dijagnosticirate koji tip kože imate i krenete koristiti takve njege, mogli biste baciti novac na neodgovarajuće kreme i pitati se zašto ne djeluju. Savjetujem vam da svakako kod stručnjaka dubinski analizirate kožu, a kod nas u Neodermu možete napraviti temeljiti pregled kože s punom dijagnostikom gdje ćete dobiti rješenja na jednom mjestu. Možete nas kontaktirati ovdje i naručiti se kako biste uštedjeli vlastito vrijeme i koži podarili optimalni tretman.

  1. Kojeg smo spola

Muška koža je, vjerovali ili ne, osjetljivija od ženske, ponajprije radi brijanja. Znam da nije baš popularno u Hrvatskoj da muškarci pohode salone ljepote i koriste proizvode za lice, ali smatram da njegovana koža ne bi trebala biti uvjetovana spolom. U Neodermu imamo odgovor na sve kožne tegobe i muškaraca i žena, obratite nam se s punim povjerenjem.

  1. Koje je godišnje doba

Zimi puno više boravimo u zatvorenim prostorijama gdje je zrak suh, to se odražava na naš epitel i potrebne su nam hranjivije kreme koje su u skladu s našim tipom kože. Ljeti je obrnuta situacija, češće smo na otvorenom i treba nam više hidratacije koži, a da ne govorimo i zaštitni faktor – ako ste propustili, govorili smo ovdje zašto je važno u bilo koje doba godine koristiti zaštitu od sunčevih zraka.

Ovo je samo kratki pregled kako možete vlastitoj koži pomoći pametnim odabirom preparata, a u idućim blog objavama ćemo proći sva čarobna desetljeća naših života i pokušat ćemo odgovoriti kako da svojoj koži pružimo baš ono što i kad joj treba kombinacijom kozmetike i tehnologije, ostajući vjerni sebi.

Vaša Steffie
https://neoderm.hr/wp-content/uploads/2020/11/Neoderm_Logo_Horizontal_Skin_footer.png
Neoderm by Steffie

Centar za kozmetologiju, anti-age terapiju i mršavljenje

Božidara Adžije 22/2, 10000 Zagreb

Podaci o poduzeću

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama gdje svakodnevno objavljujemo zanimljiv sadržaj, slike i video uratke.

Neoderm by Steffie

Centar za kozmetologiju, anti-age terapiju i mršavljenje

Božidara Adžije 22/2, 10000 Zagreb

Podaci o poduzeću

O nama
Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama gdje svakodnevno objavljujemo zanimljiv sadržaj, slike i video uratke.

Copyright NeoDerm by Steffie 2024

Copyright NeoDerm by Steffie 2024