Mladost i lijepa koža za budućnost - Neoderm

mladost

Dragi mladi, koliko puta ste čuli da vam netko ozbiljan govori: „E, u moje vrijeme je sve bilo zlatno, a gle ove tvoje…“? Sigurno više od milijun puta, je li tako? Osobno se trudim ne biti jedna od tih i takvih starijih jer su i nama u vrijeme kad sam bila mlađa iste rečenice izgovarale zrele generacije, optužujući nas za podrivanje morala, manjak poštovanja, sebičnost i da ne nabrajam što još. Poručujem vam da gazite hrabro niz svoju stazu i ne obazirete se puno jer takvih i još gorih povika će biti kroz cijeli vaš život.

Treba li nekad slušati starije?

Ipak, ponekad valja poslušati nekog starijeg od sebe u koga imamo povjerenja jer ti savjeti nam mogu poštedjeti živce i sačuvati (mentalno) zdravlje, osobito u trenutcima kada mi nismo sposobni sagledati širu sliku. To i jest čar mladosti, moramo griješiti kako bismo savladali životne vještine korisne za budućnost, ali ako možemo neke lekcije naučiti bez da prolazimo kroz vatru i vodu, zašto bismo otežavali sami sebi? Pišući tekst za prošlu srijedu, prošla mi je kroz glavu vlastita adolescencija, traganje za odgovorima, borba… Najvažnija lekcija koju sam izvukla je da nikad ne smijem odustati. Ono na čemu sam najviše zahvalna je što sam odrastala i bila mlada u vrijeme kada društvene mreže i mobiteli nisu postojali niti u tragovima. Današnja zaslijepljenost kompjutorima i ostalim tehnologijama je zabrinjavajuća. Razvila sam vlastite metode opuštanja koje ću rado podijeliti u nadolazećim tjednima, ali i ja samu sebe ulovim kako koristim ekrane malo previše.

Uzori s društvenih mreža i injekcije koje sređuju sve

Zabrinjava me što se danas uzdižu i slave osobe upitnih svjetonazora, sumnjivog (nikakvog) obrazovanja, plastičnih izgleda i takvim personama nas bombardiraju preko novina, online portala, Facebooka, Instagrama… To su današnji uzori za mlade? Prepečeni solarijski tenovi, teška šminka dostojna opskurnih kazališta, uličarsko odijevanje i copy/paste lica koja izgledaju kao djelo jednog te istog kirurga… Gdje je nestao individualizam i kako li ga je izgurao nekakav konformizam plastičnoj ljepoti? Je li ta čudna moda utjecala na povećanje potražnje za odlascima pod nož?

Primjećujem da je velika navala među mladim ženama za raznim beauty injekcijama, da ne imenujem sadržaje tih šprica (počinju na slovo h i slovo b). Te fileri ovakvi, te ubodi onakvi, sve kao garancija svježeg izgleda, pačjih usana i natečenih obraza. Zbilja ne znam kakva umjetna svježina je točno potrebna djevojci od 25 godina, pa njezina dob joj je najljepši ukras, sama činjenica da se može probuditi ujutro nakon napola prospavane noći i izgledati odmorno bez šminke je najljepša karakteristika tog životnog razdoblja. Čudi me što nitko ne spominje blagodati zdrave prehrane za cjelokupni organizam, a to je najvažnije čega se moramo držati u mlađim danima i ujedno je najlakši i najbezbolniji korak za našu ljepotu, no o tome nije cool govoriti.

Da se mladim ženama nude nekakve injekcije i bolni tretmani jer je to kao danas vrhunsko postignuće u njezi kože mi je osobno van svake pameti.

Alternativa bolnim tretmanima postoji – u Neodermu

Žene, tretmani ljepote ne moraju biti mučenje, ubodi nisu jedini način da se očuva lijepa koža i postigne odmoran izgled – napredak tehnologije nam ide u korist. Baš zato jer sam u mladosti bila konstantno znatiželjna i nisam prihvaćala „ne“ kao konačan odgovor, to me odvelo do istraživanja drugačijih načina njegovanja kože i tako sam Hrvatskoj predstavila Dermalux Tri-Wave LED tehnologiju, Byonik laser, HIFU Ultraformer III i brojne druge aparate. Što li oni imaju zajedničko? Ponajprije, u Hrvatskoj su dostupni samo u Neodermu. Nadalje, sva tri aparata su nevjerojatna znanstvena postignuća u njezi lica. Primjerice, Dermalux objedinjuje 3 vrste svjetlosti i liječi brojna stanja naše kože što je do nekoliko godina unazad bilo nepojmljivo; Byonik produljuje telomere što zaslužuje Nobelovu nagradu, a HIFU je zadnji korak prije kirurgije jer na najdubljim staničnim razinama potiče sintezu kolagena i daruje nam mladolik izgled što je revolucija u njezi kože i tijela. Traganje za idealnom kombinacijom tretmana nije bio lak put, s moje strane je zahtijevalo puno odricanja u vidu putovanja, edukacija, dodatnog obrazovanja, ali gledajući na sav svoj trud s odmakom, mogu reći da se isplatilo. Dragi mladi, tragajte za istinom, borite se i ne dozvolite da vam netko na račun vaše mladosti i neiskustva pokušava podvaliti samo jednu stranu kao istinitu – radi vlastitog napretka, istražite sve varijante i nekoliko izvora kako biste našli ono najbolje za sebe. Od srca vam želim kada bacite pogled unazad da ne osuđujete sami sebe radi pogrešaka koje ste napravili, nego da budete ponosni na lekcije koje ste izvukli, a Neoderm je vaš partner lijepe kože i tu smo za vas da vam osvjetlamo obraz u svakoj prilici 😊

Vaša Steffie
https://neoderm.hr/wp-content/uploads/2020/11/Neoderm_Logo_Horizontal_Skin_footer.png
Neoderm by Steffie

Centar za kozmetologiju, anti-age terapiju i mršavljenje

Božidara Adžije 22/2, 10000 Zagreb

Podaci o poduzeću

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama gdje svakodnevno objavljujemo zanimljiv sadržaj, slike i video uratke.

Neoderm by Steffie

Centar za kozmetologiju, anti-age terapiju i mršavljenje

Božidara Adžije 22/2, 10000 Zagreb

Podaci o poduzeću

O nama
Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama gdje svakodnevno objavljujemo zanimljiv sadržaj, slike i video uratke.

Copyright NeoDerm by Steffie 2024

Copyright NeoDerm by Steffie 2024