9 lakih načina kako očuvati kožu u dvadesetima za desetljeća pred nama - Neoderm

ocuvanje_koze

Fantastične dvadesete, vrijeme kada spoznajemo vlastite granice i ne marimo za njih, ne slušamo pretjerano ljude oko sebe što i nije toliko loše jer neke se lekcije uče samo na vlastitoj koži. Kad već pričamo o koži, oni sretnici koji u dvadesetima nemaju problema poput akni, ne brinu baš puno oko korištenja krema i sličnih preparata. Problem je što dvadesete prođu poput bljeska i naše nas loše navike i odluke sustignu kad-tad. Svaki „krivi korak“ dolazi na naplatu kasnije u budućnosti i kod svakoga se manifestira drugačije. Pišemo ovaj tekst u nadi da će poneka mlada osoba već danas promisliti o svojim prehrambenim i ostalim navikama i poboljšati ih, jer bili smo na vašem mjestu i voljeli bismo da nam je tada netko rekao ovo što mi govorimo vama. Naveli smo najčešće greške u našim dvadesetima i načine kako im doskočiti. O što se najčešće spotičemo?

5 najčešćih grešaka koje radimo u dvadesetima
  • pijemo loša pića

Jeftina alkoholna i bezalkoholna pića uključujući i galone kave, šećeraste pjenušave napitke kričavih boja… Kada biste znali što vam to radi crijevima, bubrezima, jetri i želudcu, vjerujemo kako biste ih bez razmišljanja odbacili istog trena. Ako ste primijetili drastične promjene u raspoloženju unutar jednog dana, napadaje gladi popraćene drhtavicom, vrijeme je da smanjite unos takvih napitaka, a idealno bi bilo kada biste ih skroz eliminirali.

  • ne spavamo ni približno dovoljno

„Ako mogu Japanci, možemo i mi“, govorimo sami sebi i pohodimo noćni klub četvrti put u tjedan dana. Ne bismo baš rekli da je to suština japanske filozofije 😉 Gdje je tek kampanjsko učenje jer zaostajemo s gradivom, a kolokvij se bliži…

  • fast food nam je primarna prehrana

Ovo se najviše odnosi na studente koji žive stotine kilometara od svoga doma i često nemaju uvjete u studentskom smještaju za spravljanje pristojnih obroka, a znamo kakve su opcije u menzama. Možda vam nitko nije spomenuo to dosad, ali hrana je glavna i odgovorna za sva vaša stanja u organizmu, dobra i loša. Na nama je da nađemo način kako da svom organizmu podarimo prijeko potrebne vitamine i minerale koji se zasigurno ne nalaze u toj pizzi koju ste planirali naručiti, a još manje u bureku od sinoć 😉

  • nesretna ljubav

Možda neočekivan razlog na neočekivanom mjestu, ali u biti mislimo na uzrok stresa koji se akumulira u nama i kasnije se može manifestirati na razne načine, bilo u vidu akni na licu ili probavnih tegoba. Isto vrijedi i za zahtjevne fakultetske obveze. Sviđa li nam se naš studij ili samo udovoljavamo roditeljima? Opraštamo li partneru njegovo ponašanje koje je štetno po nas preko svake mjere? Iskorištavaju li nas prijatelji? Jesmo li se naučili zauzeti za sebe, znamo li kvalitetno pregovarati? Sve što zatomljujemo će izaći na površinu kad se najmanje nadamo, u obliku kakvog najmanje priželjkujemo. Iako smo u dvadesetima mladi, sposobni smo imati dovoljno životne mudrosti da presiječemo nepotrebne navike i kažemo zbogom štetnim osobama. Kako se klonimo toksina, tako bismo se trebali kloniti toksičnih ljudi i odnosa.

  • korištenje neodgovarajuće kozmetike i „sam svoj majstor“

U dvadesetima zbilja ne razmišljamo puno o tome što stavljamo na lice i držimo se raspona svog studentskog budžeta koji je često skroman. Prčkamo sami po svom licu, a ponekad u tu svrhu uposlimo i prijateljicu, nismo sigurni koja je opcija gora jer u oba slučaja širimo infekciju po licu i riskiramo duboke ožiljke. Srećom, danas kozmetičke kuće proizvode dovoljno velika pakiranja da primjerice jedna krema i jedan gel za umivanje mogu izdržati i po 3 mjeseca čime je kupovanje takvih preparata bolja investicija od kupovine nekih generičkih. Ipak, priča o ispravnim kozmetičkim proizvodima je deplasirana bez temeljitog pregleda kod stručnjaka – apeliramo na vas da nađete osobu od povjerenja koja će ispravno utvrditi koji vam je tip kože i kakva je odgovarajuća njega za nju. Mi u Neodermu imamo baš takve preglede gdje ćemo s lakoćom utvrditi potrebe svake kože. O tome smo pisali prošli put, a naručiti se možete ovdje, obratite nam se s punim povjerenjem.

Za lijep i mladolik izgled kože zaslužni su ponajprije telomeri i zalihe kolagena u tijelu. Loša je vijest što već u dvadesetima telomeri se počinju skraćivati, a kolagen se crpi. Našim životnim odlukama već u mladim danima utječemo kako će nam koža izgledati u vremenu ispred nas. Možemo li usvojiti neke korisne navike koje nisu toliko rigorozne za provoditi, a koje će nam na duge staze činiti dobro? Naravno da možemo i to već odmah – donosimo vam njih 9:

  1. Pijmo dovoljno vode.

U svakom životnom desetljeću ovo je pravilo uvijek na snazi. Dvije litre negazirane vode dnevno pomaže našoj jetri da čisti toksine, daje nam svježinu i bistrinu kako bismo lakše obavljali naše radne zadatke, pomaže u borbi s celulitom i ne postoji nijedan razlog na svijetu zašto već danas ne biste krenuli piti više vode od uobičajenih količina.

  1. Naučimo se konzumirati pravi čaj makar dvaput tjedno.

Ispijanje kave je uobičajeno u Hrvatskoj, a čaj pijemo jedino kad smo prehlađeni. Mi u Neodermu nismo pobornici konzumiranja kave, a još manje energetskih napitaka. Šalica zelenog čaja dnevno smanjuje upale u tijelu na duge staze i daje mentalnu oštrinu koja nam je posebno potrebna u vrijeme ispitnih rokova.

  1. Bavimo se tjelovježbom.

Ona pokreće cirkulaciju, ubrzava izbacivanje toksina iz tijela, daruje osjećaj poletnosti i dobrog raspoloženja, a u konačnici rezultira lijepom linijom što nije zanemarivo. To ne treba biti nekakvo dizanje utega ili unajmljivanje osobnog trenera, možete vježbati sami u svojoj sobi uz pomoć interneta ili otkriti čari trčanja, cijeli vaš organizam će profitirati od ove odluke.

  1. Odvojimo vremena preko tjedna i za spavanje.

Ne trebamo biti baš na svakoj zabavi 😊 no nemojte zanemariti ni svoje prijatelje. Naučite osluškivati svoje tijelo, ako vam signalizira da je umorno – podarite mu san.

  1. Jedimo voće i povrće, s naglaskom na sezonsko

Borovnice, maline, kupine i ostalo šumsko voće je nevjerojatno zdravo, a ne sadrži puno šećera i sad mu je sezona. Zelena salata, krastavci, blitva, špinat su idealni partneri svakom obroku od doručka do večere. Naše podneblje je bogato raznim vrstama voća i povrća, ne trebaju nam egzotične namirnice kako bismo bili zdravi.

  1. Ne prčkajmo sami po svom licu…

…nikad, ni u kojem slučaju, pa čak ni onda kad mislite da trebate – tek tad ne smijete. Vjerojatnost je gotovo stopostotna da ćete nepravilno istisnuti nesretni prištić koji će se upaliti, bakterije će se proširiti po ostalim porama, a to će rezultirati novim prištićima. Radije odaberite kozmetički salon kojem vjerujete i prepustite se u školovane ruke kako ne biste završili s ožiljcima u obliku kratera, podljevima i upalama.

  1. Pravilno i pravodobno se informirajmo o kremama i proizvodima za uljepšavanje kod stručnjaka

Potraga za idealnim preparatima može biti kratka i bezbolna ako vam stručna osoba na licu mjesta utvrdi koji tip kože imate i savjetuje vas oko idealne kreme koja ne košta (nužno) malo bogatstvo.  Upravo to radimo u Neodermu, sinergijski obuhvaćamo svaki aspekt vaše rutine, navika i u suradnji s vama biramo samo najbolje za vašu kožu. Kontaktirajte nas već danas, uštedite vrijeme koje biste potratili tragajući za onim pravim proizvodom.

  1. Prekinimo s lošim navikama

Bacite cigarete dok još niste zaglibili preduboko jer što dulje odgađate izbacivanje te štetne navike iz svog života, kasnije će to biti gotovo nemoguće i žalit ćete, vjerujte nam, jer svi zažale mladenačku slabost. Svjesni ste da novac doslovce spaljujete u dim? Dostupne su nam zamjene za cigarete u vidu nekakvih e-cigareta i slično – ne zavaravajte se, to je jedno te isto, čim prije raskrstite sa cigaretama, tim će se prije vaš cijeli organizam oporaviti. U protivnom, za 10 godina vam slijede duboke bore na licu, siva koža, ten bez sjaja, a gdje su tek ostale zdravstvene posljedice.

  1. Uživajmo, jer dvadesete prođu u tren oka

Što god da radili, ne budite prestrogi prema sebi. Budite gladni znanja, ispitujte, propitujte, budite vrijedni, neustrašivi i prigrlite rizik, kad ćete ako nećete u dvadesetima 😉

Vaša Steffie
https://neoderm.hr/wp-content/uploads/2020/11/Neoderm_Logo_Horizontal_Skin_footer.png
Neoderm by Steffie

Centar za kozmetologiju, anti-age terapiju i mršavljenje

Božidara Adžije 22/2, 10000 Zagreb

Podaci o poduzeću

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama gdje svakodnevno objavljujemo zanimljiv sadržaj, slike i video uratke.

Neoderm by Steffie

Centar za kozmetologiju, anti-age terapiju i mršavljenje

Božidara Adžije 22/2, 10000 Zagreb

Podaci o poduzeću

O nama
Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama gdje svakodnevno objavljujemo zanimljiv sadržaj, slike i video uratke.

Copyright NeoDerm by Steffie 2024

Copyright NeoDerm by Steffie 2024